Seite drucken

Energia saját tetőről

Élvezze a nagy szabadságot

Magyarországon egy év alatt a Földet érő napsugárzásból eredő energia
1200 kWh/m2. Helyenként ez az érték meghaladja a 1300 kWh/m2 értéket.

Hazánkban éves szinten a napos órák száma olyan magas,hogy a szolár berendezések biztonságosan és hatékonyan üzemeltethetők.

Az éves nap energia 85%-a március és október között érel minket.
Ha ezt a napenergiát szolgálatunkba állítjuk, akkor évente min. nyolc hónapon keresztül a használati vizet 60°C-ra tudjuk felmelegíteni vele. A fennmaradó időben kiegészítő fűtést kell alkalmazni. Ez azt jelenti, hogy egy háztartás teljes melegvízigényének 75%-át lehet kiváltani napenergiával.

A Golbálsugárzás (kWh/m2) átlagos évi összege Magyarországon

A napkollektorok optimális tájolása

Ideális esetben a kollektoroknak déli irányba (0°) kell nézniük.
A délkeleti (-45°) vagy délnyugati (45°) tájolások jól tolerálhatók, nem csökkentik jelentősen a melegvízkészítéshez szükséges hozamot. Bizonyos mértékig a tájolásbeli eltéréseket a kollektorfelület növelésével ki lehet egyenlíteni.

Az optimális dőlésszög

A kollektorok akkor produkálják a legmagasabb hozamot, ha a Naphoz viszonyítva helyes szögben állnak. Az ideális dőlés függ az évszaktól, mivel nyáron a Nap magasabban jár, mint télen. Megfelelő dőlésszög a 20°-70° közötti dőlés. Fűtésrásegítésre is alkalmazott berendezéseknél a meredekebb dőlésszög a kedvezőbb,mert így a téli, alacsonyabb napállás során is jól
kihasználható a Nap energiája.

A melegvízkészítésre használt rendszereknél már a 20°dőlés is hatékony felhasználást tesz lehetővé!

Bramac Központ

Bramac Kft.

Házgyári u. 1.

8200 Veszprém

Magyarország

Fax: 88/425-012

E-Mail: infohu(at)bramac.com

Web: www.bramac.hu

Nyitvatartási ido: * területfelelosi rendszer: egész évben: hétfo-péntek: 7.30-16.00 * szállítás: jan. 2 - márc. 31-ig: hétfo-péntek 6.00 - 16 00-ig ápr. 1 - dec. 31-ig: hétfo-péntek 6.00 - 17.00-ig

Lépjen kapcsolatba velünk

Kérem válasszon Partnert!